Fläskfilégryta med ost- och dijonsås
Denna har jag gjort massa gången och är ett "säkert kort" :-) lika gott med potatisklyftor som med ris.
- 1 fläskfilé
- 1 lök
- 1 vitlöksklyfta
- salt
- svartpeppar
- 2 1⁄2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vitt vin (kan uteslutas)
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk konc kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl riven smakrik ost
Gör så här:
Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten.
- Nina