matbloggnm.blogg.se

Fläskfilégryta med ost- och dijonsås

Publicerad 2014-11-10 08:21:30 i Allmänt,

Denna har jag gjort massa gången och är ett "säkert kort" :-) lika gott med potatisklyftor som med ris.

  • 1 fläskfilé 
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar

  • 12 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vitt vin (kan uteslutas)
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl riven smakrik ost 

Gör så här:

Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. 


- Nina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela