matbloggnm.blogg.se

Smarriga havrescones

Publicerad 2014-11-04 16:29:57 i Allmänt,

7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1 tsk salt
4 tsk bakpulver 
100 gram smör
3 dl mjölk 

Gör så här : 
Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg . Dela degen i fyra högar och platta ut dem till runda bröd, skär ett kryss rätt över bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel.  Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg. Serveras genast


- Nina 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela